Jensen Interceptor MKIII

€ 62.500
Deze Jensen Interceptor III Series 4 is een van de allerlaatste saloons welke is gebouwd, om precies te zijn de 10 voor laatste welke in maart 1976 de fabriek verliet. In deze uitvoering zijn er slechts 53 stuks gebouwd met notenhouten dashboard en de double bumper (NADA).
Origineel geleverd in Vancouver Canada en in 2001 door de huidige eigenaar naar Nederland gehaald.

Deze Jensen is volledig “matching numbers” en kosten noch moeite zijn gespaard om hier een zeer betrouwbare Jensen neer te zetten.
De volledige techniek is onder handen genomen en zo zijn alle wiellagers, veren, remleidingen, stuurkogels, fuseekogels, rubbers als ophangrubbers, motorsteunen, stabilisatorrubbers, bushes en schokdempers vernieuwd. Is er een rvs uitlaatsysteem gemonteerd en is de auto voorzien van een op maat gemaakte reservewielhouder uitgevoerd in zeewaardig roestvaststaal.
In de motorruimte heeft men vele nieuwe onderdelen geplaatst waaronder al het leidingwerk als de hogedrukleidingen stuurpomp, aircoleidingen, nieuwe receiver en nieuwe dryer, automaatbakleidingen, stainless steel remleidingen en ga zo maar door. Ook de oliepomp, high speed waterpomp en stuurpomp zijn vernieuwd evenals een op maat gemaakt “heavy duty” koelsysteem met instelbare thermostaat ontworpen zodat koeling van de motor hier geen probleem is. Deze Jensen is voorzien van een (in- én uitwendig) gepolijst Edelbrock High performance inlaatspruitstuk met nieuwe Edelbrock 4 barrel carburateur, nieuwe bobine, nieuwe verdelerkap en ontsteking, speciale high temperature bougiekabelset, nieuw stuurhuis (2018), nieuwe dynamo (2018), alle vloeistoffen als remolie, motorolie, differentieel, automaatbakolie en filters (2018), rembekrachtiger (2018), nieuwe bougies (2016), nieuwe remblokken en handremblokken, handrem in 2018 afgesteld en verbeterd.

Aan de binnenzijde is de auto nog altijd voorzien van het originele interieur met een prachtige nieuw gefineerd notenhouten dashboard en nieuwe chromen ventilatieroosters (uniek), originele schakelaars, dakhemel en Sundym glas rondom. Het interieur heeft een prachtig patina en alles werkt naar behoren. Deurrubbers, achterkleprubber en motorkleprubber zijn vernieuwd. De auto is voorzien van een houten Nardi stuurwiel.

Alle originele onderdelen als luchtfilter, origineel stuur etcetera zijn bij de auto evenals de originele krik, brandblusser en handbook. De huidige eigenaar heeft een volledige onderhoudshistorie en alle rekeningen voorhanden.
De auto is 28 jaar geleden overgespoten en verkeert nog altijd in een mooie, maar gebruikte staat van lakwerk.

Bent u op zoek naar een betrouwbare, keiharde Jensen Interceptor waar u vele jaren zorgeloos rijplezier mee kunt hebben, dan is dit uw auto.


Wilt u meer informatie of wilt u deze klassieker in het echt bekijken? Neem dan gerust contact met ons op via email ( mail@klassiekerservice.com ) of telefoon ( +31 (0)348 795265 ).

Belangrijkste Specificaties:

  • Bouwjaar:1976
  • Transmissie:Automaat
  • Brandstof:Benzine
  • Cilinderinhoud:7.2 ltr.
  • Kleur:Rood
  • Tellerstand:-
  • Bekleding:-
  • Interieurkleur:-
  • Accessoires: -